Ağrı’dan İzmir’e Yolculuk Kazası: Kaya Son Anda Kurtuldu

Ankara'daki otobüs faciasından kıl payı kurtuldu

Ağrı’dan İzmir’e Yolculuk Eden Otobüs Ankara’da Kaza Yaptı: 9 Kişi Hayatını Kaybetti

Ankara’da kimliği henüz belirlenemeyen sürücüsüyle birlikte yola çıkan Ağrı’dan İzmir’e gitmekte olan yolcu otobüsü kaza yaptı. Kazada 9 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı.

Ankara’da yaşayan Faruk Kaya, sabah saat 02.00’de Manisa’ya seyahat etmek için bilet aldı. Ancak otobüsün 2 saat gecikmesi üzerine internetten aldığı bileti iptal etti. Kaya, başka bir firma ile Manisa’ya doğru yol aldı. Otobüsün kaza yaptığını öğrendiğinde ise büyük şok yaşadı.

Kazadan kıl payı kurtulan Faruk Kaya, otobüse binmekten vazgeçme sebebini İHA’ya şu şekilde açıkladı: “Arkadaşımla buluşmak için bilet aldım. AŞTİ’ye geldiğimde firmanın çalışanlarını bulamayınca başka bir abi otobüsün 04.00’te geleceğini söyledi. Bunu öğrenince aldığım bileti iptal edip başka firma ile gitmeye karar verdim. Kazadan sonra insanlar beni arayıp durumumu sordu. Ben de otobüse binmediğimi ve kurtuluşumu anlattım.”

Faruk Kaya, yaşadığı deneyimi “Kimisi şans der, ben anne duası derim” diyerek özetledi. Kaya, kaza sonrası hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralılara da geçmiş olsun dileklerini iletti.