Ağrı’dan İzmir’e Yolculukta Otobüs Kazası: 9 Ölü, 27 Yaralı

Yine ölüm uykusu... Ankara’da katliam gibi kaza:  9 can kaybı 27 yaralı

Ağrı’dan İzmir’e Yolculuk Yapan Otobüs Kazası: 9 Ölü, 27 Yaralı

Doğubayazıt ilçesinden İzmir’e gitmek üzere yola çıkan Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, dün sabah saat 05.00’te E-90 karayolunun Olukpınar köyü mevkisinde sürücüsünün kontrolünden çıktı. Otobüs önce bariyerlere, daha sonra üstgeçidin beton ayaklarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç hurda yığınına döndü, yol ulaşıma kapatıldı. Yaralılar, ekiplerin çalışmasıyla otobüsten çıkarılarak, ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere kaldırıldı. Kazada otobüs şoförünün de aralarında bulunduğu 9 kişi hayatını kaybederken, ikinci şoförün de arasında olduğu 27 kişi ise yaralandı.

Kazada fren izi bulunmaması nedeniyle, Ankara Valisi Vasip Şahin, “Fren izi yok, şoförün uyuması sonucu olabilir diye ilk değerlendirmelere göre böyle yorumda bulundu teknik arkadaşlar” dedi. Yapılan incelemede otobüsün 90 veya 100 kilometre hızla önce bariyerlere, ardından da üstgeçidin beton ayağına çarptığı belirlendi.

Yetkililer ve uzmanlar, kazanın Temelli’ye 2 kilometre kala meydana geldiğini, yolun yeni asfaltlanmış, bakımlı; traktör, biççerdöver gibi taşıtların şeridiyle birlikte 4 şeritli, dümdüz, eğimsiz, virajsız, sorunsuz bir yol olduğunu söyledi. Yolun tertemiz olduğu ve sık kaza yaşanan bir yol olmadığı belirtildi.

Otobüste bulunan 8 kişilik Bayar ailesinden 5 kişinin hayatını kaybettiği, ailenin cenazeden dönüş yolunda faciayla karşılaştığı öğrenildi. Kazada yaralananlar arasında olan Engin Aydemir’in ifadesine göre, “Dayı kızlarım, eşleri, çocukları toplam bizim aileden 8 kişi araçtaydı. Burada kaza yapmışlar. Bir hafta önce İzmir’den Doğubayazıt’a cenazeye gitmişlerdi. Oradan tekrar İzmir’e dönerken sabah saatlerinde kaza yaptılar.” dedi.

Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan kurtulanlardan Zahir Muş, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Akraba ziyaretinden dönüyorduk. Kazayı ben hatırlamıyorum, o anda uyuyordum, sadece sese ve şiddete uyandım. Arabanın çarptığını duydum ama o anda zaten çığlıklar, bağırış ve çağırış vardı. 20 numaralı koltukta oturuyordum, yanımda küçük kızımla birlikte. Şu anda sağlık durumumuz iyi.”

Kazadan kurtulan Faruk Kaya’nın, otobüsün arızalanacağını öğrenip bileti iptal ederek farklı bir firmadan bilet alması sayesinde kazadan son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Hayvan Bakımevi’nde tedavi altına alınan 6 aylık kangal cinsi köpek ise kazayı yaralı olarak atlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, kazanın sebep olduğu ölümlü ve yaralanmalı trafik kazasının ardından çok yönlü bir soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Otobüsün ikinci şoförü de tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alındı.