Ahmet Can Geben: Kıskançlık ve Şiddet Olayı

Sevgilisini boğmaya çalışırken kurtarmaya geleni öldürmüştü... İstenen ceza belli oldu




Ahmet Can Geben Olayı

Seyhan ilçesinde Olay: Ahmet Can Geben Tutuklandı

Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi’nde yaşanan olayda, uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Ahmet Can Geben, sevgilisi N.S. ile kıskançlık nedeniyle tartıştı. Çıkan kavgada Geben, sevgilisinin boğazını sıkarak boğmaya çalıştı. N.S. durumu fark edip yardım istedi. Apartmandaki diğer bir kiracı olan Saadettin Tangüner, olaya müdahale etmek için kapıya yöneldi ve Geben tarafından pompalı tüfekle vuruldu.

Yaraladığı kişileri apartman önünde bekleyen Ahmet Can A., Onur G. ve Ömer Berkay A.’ya da tüfekle ateş ederek yaralayan Geben, kaçarak inşaatın üst katındaki daireye saklandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan Geben, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda Ahmet Can Geben hakkında ‘Kasten öldürme’, ‘Eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından iddianame hazırlandı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame kabul edilirken, savcı Geben’in müebbet ve toplam 65 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sevgilisini Boğmaya Çalıştı

Ahmet Can Geben’in sevgilisi N.S. ile film izledikten sonra uyuşturucu kullandığı ve N.S.’yi boğmaya çalıştığı belirtildi. Geben, aynı apartmanda bulunan Saadettin Tangüner’i öldürdükten sonra kaçarken diğer üç kişiyi de yaraladı. Olay esnasında “dağılın buradan” diyerek ateş açtığı öne sürüldü.

Akıl Hastalığı Şüphesi Bulunmadı

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan muayenede, Geben’in akıl hastalığı bulunmadığı ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi. Raporda, “Sanığın suç tarihi itibarıyla akıl hastalığının bulunmadığı ve cezai ehliyetinin tam olduğu anlaşılmıştır” denildi.