“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Güçlü Türkiye İçin Çalışmalarına Devam Ediyor”

Güçlü aile vurgusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevini devralan Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye vatandaşlarına ulaşan ve dünya örnek gösterilen bir ülke olduklarını vurguladı. Güçlü birey, güçlü aile ve güçlü Türkiye’ye olan inancını belirten Göktaş, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, şehit ve gazilerle ilgili çalışmalarını yüzyıl vizyonuyla yürüteceklerini ifade etti. Adaletli bir şekilde sosyal refahın paylaşılması için tüm paydaşlarla çalışacaklarını belirten Göktaş, kimsesizlerin kimsesi olmakla yükümlü olduklarını sözlerine ekledi.

Bakanlık olarak yapılması gerekenleri aile inşası konusunda yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten Göktaş, 18 yaş altı 22 milyon çocuğu, engellileri ve yaşlıları unutmayacaklarını ifade etti. Toplumda kuşak farkının iki kardeş arasında yaklaşık 4 yıla indiği bir dönemden geçildiğini belirten Göktaş, Bakanlık olarak önümüzdeki yıllarda karşılaşılacak meselelerin öngörülüp hazırlık yapma zorunluluğu bulunduğunu söyledi.

Derya Yanık ise görevi Göktaş’a devretmekten mutlu olduğunu belirterek, Bakan Göktaş’ın geçmişte yaptığı çalışmalarla, enerjisiyle ve gençliğiyle Bakanlığı daha da geliştirerek büyüteceğinden emin olduğunu ifade etti. Yanık, Bakan Göktaş’a açık bir yol dilediği sözlerine ekledi.