“AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Seçim Süreci ve MHP İle İttifak Hakkında Açıklamalarda Bulundu”

AK Parti’de adaylık ilanı 15 Aralık’ta

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Hürriyet’in geleneksel kahvaltısında açıklamalarda bulundu. Ünal, temayül yoklamasının artık elektronik olarak yapıldığını belirterek, “Sonuçlar direkt Cumhurbaşkanımızın önüne düşüyor. Temayül, anket ve sahadan alınan bilgilerin değerlendirilmesiyle aday belirleme süreci gerçekleşiyor.” şeklinde konuştu.

Ünal, 2019 seçimlerine daha fazla zaman olduğunu düşündüklerini ve komisyonun 1 Aralık’tan sonra çalışmalara başlayacağını ifade etti. Anketlerin büyük oranda tamamlanacağını belirten Ünal, kararsız kalındığında yeniden anket yapıldığını ve adayların 15 Aralık gibi açıklanmaya başlayacağını söyledi.

Kampanya sürecinin ocak sonu gibi başlayacağını ve aday tanıtımı ve seçim beyannamesi programlarının gerçekleştirileceğini belirten Ünal, “Türkiye Yüzyılı şehirler için hazırız, kararlıyız.” ifadesinin aday adaylarında kullanıldığını belirtti.

Ünal, sürecin kanaat, kabul ve karar aşamalarından oluştuğunu söyledi. Kanaat sürecinin geçtiğimiz yıl ekim ayında başladığını ve ocak sonuna kadar devam ettiğini belirten Ünal, daha sonra vatandaşın kabul edeceği noktada olacaklarını ve karar vereceği bir sürece göre bir motto belirleyeceklerini ifade etti. Adaylarının destekleyeceği bir konsept olacağını belirten Ünal, çelişmeden, birbiriyle uyumlu ve istikrarlı bir süreç yönetmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

İstanbul’un aday profili hakkında konuşan Ünal, bu dönemde rakip adayın belli olduğunu ancak kendi çalışmalarına göre aday belirlediklerini belirtti. İstanbul’un önümüzdeki 3-4 aylık süreçte değişebilecek bir il olduğunu ifade eden Ünal, İstanbul ve Ankara’nın adaylarının 15 Aralık’ta belli olacağını söyledi.

MHP ile ittifak görüşmelerinin tamamlandığını belirten Ünal, heyetler arası görüşmelerin uyumlu ve olumlu geçtiğini ifade etti. Genel başkanların arasında yapılması gereken bazı görüşmelere değinen Ünal, Seçim İşleri Başkanının diğer taraf ile görüşmelerine devam ettiğini ve ardından genel başkanlar düzeyinde görüşmelerin yapılacağını aktardı.