AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 31 Mart Seçim Beyannamesi ve Yeni Konferans Salonunun Açılışı Hakkında Detaylı Bilgilendirme

Sevmeyeni sevdireceğiz kararsızları ikna edeceğiz

AK Parti Genel Merkezi’nin yeni konferans salonunun açılış ve 31 Mart yerel seçim beyannamesinin açıklandığı programda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan şunları dile getirdi: “Amacımız, evlatlarımıza güçlü, müreffeh ve itibarlı bir Türkiye bırakmaktır. Hiç kimsenin bu hedefimize çelme takmasına izin vermemeliyiz. İçeride ve dışarıda, Türkiye’nin tökezlemesini ve eski zayıf günlerine geri dönmesini bekleyen bir grup var. Ancak biz şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun adımlar atmaya devam ederek bu kötü niyetli planları boşa çıkarmış olacağız.”

Erdoğan, konuşmasında şehirlerin algı belediyeciliğinden kurtarılarak gerçek belediyecilikle tanıştırılmasının üzerinde durarak, “Var gücümüzle çalışarak şehirlerimizi ve insanlarımızı bu hizmetsizlik girdabından kurtarmak istiyoruz” dedi. “Seçim günü olan 31 Mart’a kadar herkesle iletişim kuracak, küskünleri barıştıracak, sevmeyenleri sevdirecek ve her eve, her işyerine gideceğiz” diye ekledi. Erdoğan ayrıca siyasetin sokakta yapıldığını ve seçimin sandıkta kazanıldığını asla unutmamamız gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’ndeki programda 8 başlıktan oluşan seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede yer alan başlıklar arasında ulaşım, altyapı, sağlık, eğitim, çevre, tarım, turizm ve ekonomi yer aldığını belirtti. Erdoğan, hizmet getirememenin ve sorumluluktan kaçmanın hiçbir bahanesinin olmadığını dile getirdi ve “Engellendik diyenler AK Parti belediyelerinin aldığı paralardan daha fazlasını aldılar” ifadesini kullandı.

Erdoğan ayrıca kamu kaynaklarının adil bir şekilde dağıtıldığını vurgulayarak, her belediyenin ne hak ettiğini aldığını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun ne zaman devralındığını ve şu anda ne durumda olduğunu da paylaştı.

Türkiye’nin asırlık altyapı eksikliklerinin büyük ölçüde tamamlandığını ve şimdi kendini dünyanın yeni yönetim ve ekonomi düzenine hazırladığını ifade eden Erdoğan, yüksek teknoloji temelli çalışmaların önem kazandığı küresel sistemin önde gelen aktörleri arasında yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Erdoğan’ın yanında İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep gibi illerin başkan adaylarının da yer aldığı tanıtımda, siyasi kimliklere bakılmaksızın herkesin hizmete odaklanması gerektiğine vurgu yaptı. “Projeleri hayata geçirirken, sandık sonuçlarına veya belediye başkanının partisine göre hareket etmiyoruz” diyen Erdoğan, ülke ve millete hizmet edenlerin arasında ayrımcılığın veya siyasi bağnazlığın asla düşünülemeyeceğini belirtti.