AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’den Seçim Değerlendirmeleri

CHP'deki para sayma görüntüleri... AK Partili Şahin: Karanlık ilişkiler ağı ortada

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’den Değerlendirmeler

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı. Şahin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İstanbul’da 5 yıllık kayıp dönemi sona erdireceğiz. Vaatler yerine getirilmedi. Ulusal siyasetle ilgili rüyalara kapıldılar. İstanbullu seçmenler bunu gördü, sandıkta şehirlerinin menfaatlerini düşünerek notlayacaklarını düşünüyorum. 24 Mart’ta Cumhurbaşkanımızın mitingi var. Bu her seçimde son 1 hafta kala İstanbul mitingi olur. Hiçbir partinin tabanının dayatmalara boyun eğmeyeceğini düşünerek oy kullanacaklarını tahmin ediyorum. Şuraya oy kullanın diye bir adrese yönlendiriliyor seçmen. Tüm İstanbullular adayları ölçerek en doğru kararı vereceklerini düşünüyorum.

YRP’nin üst yönetimi AK Parti’ye kaybettirmek için çalışıyor. YRP’nin adaylarının seçimi kazanması mümkün değil. YRP seçmenine en yakın parti AK Parti’dir. Sandıkta tercihleri AK Parti olacaktır. Ne yeniden YRP, ne CHP ne DEM Parti istediklerini bulamayacaklar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “SON SEÇİMİM” sözlerine de değinen Şahin, “Görev süresi düzenlemesi Anayasa’da çok belli. Cumhurbaşkanımız ‘çok çalışmam gerek’ demek istedi. Ülkeyi bir noktaya getirdik. Bu noktadan çok daha ileri taşımak istiyoruz. Tökezlemek istemiyoruz. Ülkemiz üzerinde kurgulanan oyunları biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şahin ayrıca Ankara’daki seçim sürecine ilişkin, “Bir siyasi zaferle bu seçimden çıkacağımızı düşünüyoruz. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda büyükşehri tekrar AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyeciliğiyle buluşturacağız” dedi.

Şahin, CHP’deki para sayma görüntüleri hakkında da “Yaşanan görüntüler çok vahim, hukuki olarak da çok vahim. Bu paralar nereden geliyor, bu paraların sahibi kim, bu paralar nereye gidiyor, bu paralar niçin kullanılmış? Bunların hepsinin kamuoyuna açıklanması gerekiyor” şeklinde konuştu.