AK Parti Il Başkanı Hakan Han Özcan’dan Mansur Yavaş ve 31 Mart Seçimleri Üzerine Değerlendirme

AK Parti Ankara İl Başkanı Özcan'dan Yavaş'a: Bir kere olsun başında baretle gördünüz mü?

AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan’dan 31 Mart Mahalli İdare Seçimleri İçin Değerlendirme

AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara’nın son 5 yılının kayıp bir dönem olduğunu belirterek, Mansur Yavaş döneminin Ankara için “Kayıp 5 yıl” olacağını ifade etti. Özcan, belediyenin gerçek belediyeciliğe kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak, “Ölü toprağını üzerimizden atma vakti” şeklinde konuştu.

Hakan Han Özcan’a göre, Mansur Yavaş dönemi Ankara’ya hiçbir katkı sağlamamış, hizmetleriyle çökmüş bir dönem olmuştur. Özellikle suyun en temel hakkı olduğunu vurgulayan Yavaş’ın, musluklardan içilebilir su sözlerinin boş olduğunu belirten Özcan, “Musluklardan içilebilir su akmadığı gibi Ankara, suya en fazla para veren iller arasında yer almaktadır” dedi.

Mansur Yavaş’ın vaat ettiği ancak gerçekleştiremediği projeler hakkında da konuşan Özcan, “Mansur Yavaş’ın yapamadığı işlerin başında metro inşaatı gelmektedir. Ayrıca, belediyenin yönetimindeki skandallar ve aldatmacalar da gün yüzüne çıkmıştır” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Özcan, CHP’nin DEM’i büyükşehir meclislerine taşıma çabalarını da eleştirerek, bu durumun halka hizmetten önce ideolojik kaygıları ön plana çıkardığını ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş’ın projelerinin inandırıcılığını kaybettiğini ve gerçek belediyeciliğin önemli olduğunu vurguladı.

AK Parti İl Başkanı, Ankara’nın gelişimindeki gerilemeye dikkat çekerek, “Ankaralılar bilir, AK Parti döneminde başkentimiz çiçek bahçesiydi. Ancak şimdi havuzlar kuruyor, parklar bakımsız ve Ankara gri bir şehre dönüştürülüyor” dedi.

Son olarak, Hakan Han Özcan, Sayıştay raporlarının yolsuzlukları ve çürümeyi belgelediğini belirterek, Ankara’da gerçek belediyeciliğe ihtiyaç olduğunun altını çizdi. 31 Mart’ta gerçek belediyecilik anlayışına destek isteyen Özcan, Ankara’nın kaybedeninin sadece Ankaralılar olacağını sözlerine ekledi.