AK Parti Kongre Hazırlıkları Tamam

AK Parti Teşkilat Başkanı Kandemir: Koltuk makam yarışında değiliz

AK Parti 8. Olağan Kongre Sürecine Hazır

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kandemir, parti içindeki değişimin koltuk kapma yarışından farklı olduğunu belirterek, “Bizim kongrelerimiz bir kardeşlik havası içerisinde geçer ve insanlar Türkiye için, partimiz için daha iyiyi yapmak için yarışırlar” dedi.

Kongre sürecinde değişimin adresinin AK Parti olduğunu vurgulayan Kandemir, “12 Ekim’de başlayacak kongre maratonumuzu nisan ayındaki büyük kongre ile taçlandıracağız. Bin 617 büyük kongre delegemizle ilçelerden başlayarak geniş bir istişare ağıyla yöneteceğimiz bu süreci nisan ayında MKYK’ye teklif edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ekonomi ve adalet sorunlarına da değinen Kandemir, bakanlıkların bu konularda yoğun çalışmalar yürüttüğünü ve partinin seçimler sonrasında muhasebe ve özeleştiri sürecine girdiğini belirtti. Erken seçim konusuna da değinen Kandemir, “Milletimizin gündeminde olmayan bir meseleyi siyasetçilerin sürekli gündeme taşımasının bir anlamı yok. Bizim böyle bir gündemimiz yok, Cumhur İttifakı’ndan aldığımız yetkiyi sonuna kadar kullanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kandemir ayrıca, 21-22 Eylül tarihlerinde yapılan ilçe delegelik seçimleriyle başlayan kongre sürecinin bugün Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla yapılacak buluşmayla resmi olarak startını vereceklerini belirtti. AK Parti’nin 11 milyon üyesi ve 2,5 milyon delege ile yola devam edeceğini söyledi.