AK Parti Kongre Takvimi Açıklamaları

AK Parti MKYK toplantısı sona erdi... Ömer Çelik: Nefreti himaye CHP'ye yakışmadı

AK Parti’den Kongre Takvimi Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, kongre sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik’in yaptığı açıklamalara göre Mart sonunda büyük kongre takvimi netleşecek ve kongre süreci ilerleyecek.

Çelik, “Kongre süreci ile ilgili MKYK’mıza teşkilat başkanımız Erkan Bey tarafından kapsamlı bir sunum yapıldı. Bu takvimin Mart sonuna kadar yetiştirilmesi bekleniyor. Mart sonunda büyük kongre ile ilgili takvim netleşecek. 21 Eylül’de delege seçimleri takvimi söz konusu olacak. 12 Ekim’de belde kongreleri, 12’de ilçe kongreleri başlayacak. 93 kadar sürmesi söz konusu. 28 Aralık’ta il kongreleri başlayacak” dedi.

Öte yandan, Çelik yeni dönemdeki siyasi faaliyetlerin ele alınacağını ve Orta Vadeli Program’ın 5 Eylül’de açıklanacağını belirtti. Ayrıca, Diyarbakır annelerine desteklerini ileterek, “Bu ülkede herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bilinci ile bu çocukların gelecek kurması arzumuzdur. Bu hakları savunduğunu söyleyenlerin yaptığı terör örgütlerin aparatı haline getirmeye çalışmaktır” şeklinde konuştu.

Çelik, kongre sürecinin ileri doğru sarkmalar yaşanabileceğini belirterek, “Bu süreçte mekanik bir kongre süreci olarak değerlendirmiyoruz yeni ritme göre teşkilatlarımızın vatandaşlarımızla buluşması var” ifadelerini kullandı. Ayrıca, gelecek dönemde siyasi faaliyetlerin ele alınacağını ve Eylül ayı içinde genel başkan yardımcıları ve MKYK üyelerinin vatandaşlarla buluşacağını belirtti.

Son olarak, Çelik, “Nefret söylemi unsuru iç cephede dağıtmaya dönük hareketlerdir. Yöneticiler arasında rekabet olabilir ama onlara oy veren vatandaşlara hakaret etme hakkı yoktur” diyerek parti olarak demokratik değerlere ve vatandaşların iradesine saygı duyduklarını vurguladı.