AK Parti Milletvekili Atay Uslu, e-Devlet Kapısı’nın Hacklendiği İddialarını Yalanladı

İddialar Meclis’te e-Devlet verileri çalındı mı

AK Parti Milletvekili Atay Uslu, Yeşil Sol Parti’nin araştırma önergesi talebiyle Meclis gündemine gelen e-Devlet Kapısı’nın “hack’lendiği” iddialarını yalanladı. Uslu, yapılan iddiaların asılsız olduğunu belirterek kullanıcı sayısının 63 milyon olduğunu ve dolayısıyla “85 milyon kişinin verisinin çalındığı” iddiasının yanlış olduğunu ifade etti. E-Devlet Kapısı yetkilileri ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yetkililerinin gereken açıklamaları yaptığını da ekledi.

Uslu ayrıca e-Devlet’te kullanıcıların profil bilgileri ve kullanıcı hesapları dışında veri tutulmadığını vurgulayarak, e-Devlet’in bir geçiş kapısı olduğunu ve bu kapıdan girildikten sonra diğer kurumlarda bu verilerin bulunduğunu belirtti. Dolayısıyla e-Devlet Kapısı’ndan çalınan verilerin mümkün olmadığını söyledi.

Çalındığı iddia edilen verilerin satışa çıktığı web sitelerinin ağırlıklı olarak oltalama içerikli siteler olduğunun altını çizen Uslu, bu sitelere kayıt olmanın ve bilgi paylaşmanın büyük risk olduğunu vurguladı.