AK Parti MKYK Toplantısının Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatları Açıklandı

AK Parti 7 Ekim’de kongreye gidiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında dün gerçekleşen Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Büyük kongre öncesinde, yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlanma talimatı aldık. Genel Başkanımız, milletimizin arzu ettiği yönetimi elde edememiş olan şehirlerimizin yeni dönemde güçlü bir belediyecilik anlayışıyla buluşması için gerekli talimatları verdi.”

Çelik ayrıca seçim sonuçlarını algılayamayan tek kişinin Kılıçdaroğlu olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamada “Seçim tek başına bir siyasal iktidara meşruiyet kazandırmaz” dediğini belirten Çelik, Kılıçdaroğlu’nun çelişkili açıklamalarda bulunarak tehlikeli bir yol izlediğini söyledi. Çelik, ayrıca Kılıçdaroğlu’nun ağır bir yenilgi almasına rağmen hala CHP’de görev yapmaya devam ettiğini vurguladı.

AK Parti Sözcüsü, Meral Akşener’in “ittifaksız yol” açıklamasıyla ilgili olarak ise Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’nın birliğini vurguladığını belirtti. Çelik, “Birkaç ay öncesine kadar cumhurbaşkanlığı yardımcılığı için hareket eden ve 7’li masa kuranlar şimdi ayrı hareket edecekleri ve diğerlerinin yanlış yaptığını iddia ediyorlar” dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı görüşme hakkında da şunları söyledi: “Dünyanın gıda kriziyle karşı karşıya kalmaması için Cumhurbaşkanımız diplomasi faaliyetlerini sürdürmektedir. İki liderin Soçi’de gerçekleşecek görüşmesiyle birlikte ‘Tahıl Koridoru’ konusunda yeni gelişmeler yaşanabileceğini değerlendiriyoruz.”