AK Parti MYK Toplantısında Yerel Seçimlerin Öncelikli Gündem Maddesi Oldu

Erdoğan’dan aday kriterleri: Karşılığı olmayanlarla vedalaşacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen AK Parti MYK toplantısı, yerel seçimlerin ana gündem maddesi olarak ele alındı. Erdoğan, adayların doğru bir şekilde belirlenmesine özen gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bölgede karşılığı olmayan arkadaşlarımızla vedalaşacağız. Yollarımızı kırmadan, vefasızlık etmeden ayıracağız. İçeride birbirimize kavga etmeyin. Birlik ve beraberlik içinde süreci yürütün” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler için il gezilerine aralık ayının ikinci haftasından itibaren başlayacak ve ilerleyen dönemde yurtdışı seyahatleri de gerçekleştirecek. Bu sebeple il gezileri ile ilgili bir planlama yapıldığı öğrenildi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, MYK toplantısında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, pazar günü yapılan temayül yoklamasıyla ilgili veriler paylaşıldı ve Türkiye genelinde yaklaşık 150 bin kişinin elektronik ortamda oy kullandığı belirtildi. Belediye seçimlerinde ise toplamda 6 bin 575 aday adayının başvuruda bulunduğu aktarıldı. Aday adayı listeleri de toplantıda Ali İhsan Yavuz tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.