AK Parti, Seçimler Öncesi Belediye Başkanlığı Adayları ve İttifak Çalışmalarını Hızlandırıyor

Gözler İstanbul'da: AK Parti'de 28 ilin belediye başkan adayları bugün belli oluyor

AK Parti, 31 Mart’taki yerel seçimlere yönelik belediye başkanlığı adaylarını belirleme ve ittifak çalışmalarını hızlandırmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul dahil olmak üzere 28 ilin belediye başkan adaylarını bugün Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak organizasyonla duyuracak. Diğer illerin adayları ise 15 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirilecek aday tanıtım toplantısında açıklanacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dünkü MHP ile gerçekleştirdikleri görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yavuz, yaptıkları 13 toplantıyı aktararak, “İlkeler doğrultusunda hareket etmek için çaba sarf ediyoruz. 5 ilde MHP adayını destekleyeceğiz. 24 ilde MHP aday çıkarmayacak, kendi adayımızı destekleyecek. 22 ilde ise karşılıklı rekabet olacak.” şeklinde konuştu.

AK Parti, Cumhur İttifakı’nın diğer ortaklarıyla da görüşmelerini sürdürmektedir. Demokratik Sol Parti ve Büyük Birlik Partisi heyetleri ayrı ayrı AK Parti Genel Merkezi’nde ağırlanmıştır. AK Parti heyeti ayrıca Yeniden Refah Partisi’ni de ziyaret etmiştir.

YRP Lideri Fatih Erbakan, dün parti genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’nda ittifakla ilgili olarak, “Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanlıkları için pazartesi günü bir işbirliği olup olmayacağı belirlenecek. Anlaşma sağlanmazsa, kendi adaylarımızla Ankara, İstanbul ve İzmir’de seçimlere gireceğiz. 450 beldede, 900 ilçede ve diğer illerimizde de kendi adaylarımızla yarışacağız.” şeklinde konuştu.

İSTANBUL İÇİN SEÇİM ŞARKISI BELİRLENDİ

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, 31 Mart yerel seçimleri sürecinde kullanılacak yeni seçim şarkısını kamuoyuyla paylaştı. Azer Bülbül’ün “Çoğu bitti azı kaldı” şarkısı, sözleri Halil Gökkaya, müziği İhsan Noyan tarafından yeniden yorumlanmıştır. Şarkının klibinde İstanbul Teşkilatı’nın saha çalışmalarına dair görüntüler de yer almaktadır.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, seçim şarkısının klibini “Çoğu bitti azı kaldı. Bu şehrin her sokağında aşkımızın izi kaldı…” sözleriyle sosyal medya üzerinden paylaşmıştır.