AK Parti, Yerel Seçimler İçin Aday Belirleme Çalışmalarına Başlıyor

AK Parti’de seçim takvimi

AK Parti, yerel seçim takvimini kesinleştirmeye başladı. Bilgilere göre, yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları ağustos ayından itibaren başlayacak. AK Parti, belediye başkan adaylarının halk tarafından sevilen, çalışkan ve samimi kişilerden oluşmasını istemektedir. Ayrıca, 3 dönem veya daha fazla belediye başkanlığı yapmış kişilerin yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği konusu, ağustos ayında yapılacak olan MYK toplantısında belirlenecektir.

Bu konuda karar verecek olan kişi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. AK Parti yetkilileri, milletvekili ve kabinede gerçekleştirilen büyük değişikliklerin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanlarında da halkın değişim beklentisine cevap vereceğini belirtmektedir.

Diğer taraftan, yerel seçimler için oluşturulan strateji ekibi kampanya sürecini belirlemek amacıyla çalışmalarına başlamıştır. Bu ekibin içinde AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Sekreter Fatih Şahin ve Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Mustafa Şen, Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Ömer İleri, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Leyla Şahin Usta yer almaktadır. Bu ekip, bugün bir toplantı daha gerçekleştirecektir.

AK Parti’nin büyükşehirlerde yaptırdığı anketlere göre, Suriyeliler ve ekonomik durumun seçmenin en büyük endişesi olduğu ifade edilmektedir. AK Parti yetkilileri, “Sadece bunların varlığı seçimi kaybettirmiyor, başka etkenler de etkili. Adayların önemi büyük. Bu bir bütündür. Muhalefetin adayı, sizin adayınız vs. Seçilme biçiminiz, kampanyanız, hepsi bunları oluşturan bir bütünlük. İstanbul’u kazanmak için elimiz çok güçlü” şeklinde değerlendirme yapmaktadır.