Akademisyen Ceren Damar Cinayeti Davasında Yaşanan Tartışmalar

Avukatların yumruklu kavgası... Mahkemede son buldu

Akademisyen Ceren Damar Cinayeti Davasında Tartışmalı Açıklamalar

Ankara Barosu Disiplin Kurulu, sanık avukatı Vahit Bıçak’ın duruşma sırasında yaptığı tartışmalı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı. Taraflar, 19 Kasım 2021 tarihinde Baro Disiplin Kurulu salonunda beyanda bulunmak üzere bir araya geldi.

Dava dosyasına göre, Bıçak salona girdiğinde, Ceren Damar’ın ailesinin avukatı Doğan Erkan’ın “Sanık geldi” demesi üzerine rahatsızlık duyarak tepki gösterdi. Bıçak, kendisine sanık diye hitap edilmesine karşı çıkarak, “Sanık ceza davalarında olur, benim ismimi pis ağzına alma” şeklinde konuştu. Bu sözlerin ardından yaşanan tartışmada Avukat Erkan’ın Bıçak’a yumruk atmasıyla olaylar daha da büyüdü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak, Ankara 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İddianamede, Avukat Erkan ve Baba Bıçak’ın yanı sıra oğul Vahdet Talha Bıçak da yer aldı. Erkan’a “basit yaralama, hakaret” suçlarından, Baba Bıçak’a ise “hakaret, tehdit” suçlarından ceza istendi.

Davanın karar duruşması 2 Nisan’da yapıldı. Mahkeme, Vahit Bıçak’ın avukat Doğan Erkan’a yönelik tehdit suçundan 3 ay 22 gün ceza vererek, cezayı erteledi. Hakaret suçundan ise her iki tarafa ceza verilmedi. Damar ailesinin avukatı Doğan Erkan’a baba Vahit Bıçak’a yönelik basit yaralama suçundan, eylemin teşebbüs aşamasında kalması sebebiyle 55 gün adli para cezası verilirken, oğul Vahdet Talha Bıçak’a ise 50 gün adli para cezası verildi.