Akhisar’da Sude Naz Atak’a Yapılan Şiddete Tepki

Hamile Sude Naz’ı döven sevgilinin tahliyesine ret

Akhisar’da Kadına Şiddet Olayı: Sude Naz Atak’a Yapılan Saldırıya Yargıdan Cezai İşlem

Akhisar ilçesine bağlı Paşa Mahallesi’nde yaşanan olayda, Yılmaz Akman tarafından dini nikahla beraber yaşadığı Sude Naz Atak’a yönelik gerçekleşen şiddet olayı büyük infial yarattı. Sokak ortasında yaşanan saldırıda Akman, Sude Naz Atak’ı yumruk darbeleriyle yere yıktıktan sonra metal fırça sapıyla vurmaya devam etti. Bu korkunç olay sırasında çiftin 3 yaşındaki oğlu da tanık oldu ancak çevredekiler uzun süre tepkisiz kaldı.

Çevredeki bir kişi saldırıya müdahale etmeye çalıştı ancak Akman’ın engellemesiyle geri çekildi. Sude Naz Atak, korku dolu çığlıklar atarken, çevredeki esnafın ve bir vatandaşın müdahalesiyle saldırı durduruldu. Olay sonrasında ise çevredekiler tarafından Akman dövüldü. Polis ekipleri olay yerine gelerek Akman’ı kalabalığın elinden kurtardı.

Gözaltına alınan Yılmaz Akman, tutuklanırken, saldırıya maruz kalan Sude Naz Atak ise hastaneye kaldırıldı. Yapılan işlemlerin ardından Akman tutuklanırken, darp edilen Atak tedavisinin ardından taburcu edildi ve koruma kararı alındı. Akman’ın 18 suç kaydı bulunduğu ve haftanın 3 günü adli kontrol için imza attığı belirlendi.

Yılmaz Akman hakkında ‘Kasten yaralama’ ve ‘Alenen hakaret’ suçlarından dava açıldı. Akhisar 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, sanık Akman SEGBİS aracılığıyla katılırken, savcı Akman’ın cezalandırılmasını talep etti. Akman, işlediği suçu kabul ederek mahkeme kararını bekledi.

Akhisar Cumhuriyet Savcılığı, Akman’ın daha önce de şiddet uyguladığı gerekçesiyle tahliye edilmesine itiraz etti. İtirazın kabul edilmesiyle Akman tutukluluk haline devam etti. Olayın mağduru Sude Naz Atak ise, “Tahliye edilmesi benim ve çocuğum açısından iyi olmayacaktı. Bu tür şiddet olayları, kadınlara uygulanan şiddete ceza verilmesiyle önüne geçilebilir” dedi.