Aksaray’da Silahlı Saldırı: Genç Kız ve Babası Yaralandı, Zanlı Tutuklandı

Rezillik abidesi

Aksaray’da yaşanan üzücü bir olayda, Melike Arıbaş ve babası Doğanay Arıbaş silahlı saldırıya uğradı. Geçen yıl düğün konvoyunda yer alan Arıbaş ailesinin yakınlarının kınasına katılan Melike Arıbaş, iner inmez Muhammet Kılıç tarafından silahlı saldırıya maruz kaldı. Kılıç, Melike Arıbaş’ı başından vurarak olay yerinde kanlar içinde yere yığılmasına sebep oldu. Bu sırada Doğanay Arıbaş da boynundan yaralandı. Kılıç, silahı tutukluk yapınca şarjörünü değiştirip diğer davetlilere ateş açmayı sürdürdü. Neyse ki kurşunlar diğer davetlilere isabet etmedi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak Melike Arıbaş kurtarılamadı, Doğanay Arıbaş ise tedavisinin ardından hastaneden taburcu oldu. Polis tarafından yakalanan Muhammet Kılıç tutuklandı.

Muhammet Kılıç, Aksaray 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tasarlayarak kasten öldürme ve yaralama’ suçlarından yargılanmaya başlandı. Mahkemedeki savunmasında, Melike Arıbaş ile evlenmek istediğini ancak ailesinin buna izin vermediğini belirten Kılıç, “Bu yüzden kızdım ve yanlış şeyler yaptım. Kızlarının fotoğraflarını internete attım ancak kapalı bir şekilde ve yarı müstehcen fotograflardı” şeklinde konuştu. Olay günü konvoyu tesadüfen gördüğünü iddia eden Kılıç, “Peşlerine takıldım. Aralarında düşmanlık vardı, koyunlara sahiptim. Silahım her zaman yanımda olurdu. Arabanın yanına gittim. Kızlar araçtan indi. Tam dönüp gidecektim ancak öfkeme yenildim. Davetliler küfretmeye başlayınca da ateş etmeye devam ettim. Havaya veya yere ateş etmedim, nişan alarak karşı tarafa ateş ettim” şeklinde açıklamalar yaptı.

Duruşma sırasında Doğanay Arıbaş, Kılıç’a “Çocuk katili” diyerek bağırdı. Bunun üzerine Kılıç da küfretti ve Arıbaş’ın yakınları tepki gösterdi. Polisin müdahalesinin ardından Kılıç salondan çıkarıldı. Daha sonra Kılıç, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılmaya izin verildi. Saldırıda yaralanan Doğanay Arıbaş ise “Evimizin etrafında ailesi ile silahlı olarak dolaşıyorlardı. Olaydan önce defalarca şikayetimiz oldu. Olaydan önce 7 ay boyunca mücadele ettik ancak kurtulamadık. Şikayetten sonra tehditler arttı. Hedefleri sadece bir kişi değil, bir aileyi tamamen yok etmekti. Düğün salonuna tek araçla geldiğimiz için hepimizi öldürmek istediler” şeklinde ifade verdi.

Duruşma, tanıkların dinlendikten sonra ertelendi.