Akşener ve Erdoğan: Görüşme Şaşırtıcı Gelişmeleri Açıkladı

Akşener’in yol haritası... Vekilleri çiftlik evinde ağırlayacak




Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Arasındaki Görüşme Şaşırttı

Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Arasındaki Görüşme Şaşırttı

27 Nisan’da gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultay’da İYİ Parti Genel Başkanlığı’nı devreden Meral Akşener, uzun süredir kamuoyundan uzak kalmayı tercih etmişti. Ancak son haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı sürpriz görüşme dikkatleri üzerine çekti. Akşener’in 40 dakika süren görüşmesi, parti içinde ve siyasi arenada önemli bir yer tuttu.

İddialar yayıldıktan sonra Akşener’in sessiz kalması birçok yoruma neden oldu. Parti içindeki muhalefet, görüşmede anayasa değişikliği için vekil pazarlığı yapıldığını iddia ederken, bazı isimlerin Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı gibi pozisyonlar teklif edildiğini öne sürdü. Akşener, yaptığı açıklamada sadece görüşmeyle ilgili bir iddiayı ve ofis tuttuğu iddiasını yalanladı ancak görüşmenin içeriğine dair ilerleyen günlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

Akşener’in çevresine yaptığı açıklamada, Ankara Milletvekili Burak Akburak’ın partide rahatsızlık yaratan açıklamalarının kendisinin bilgisi dışında olduğunu belirttiği öğrenildi.

Meral Akşener’in Bilkent’teki evinden siyasi faaliyetlerine hız vermek için Kurban Bayramı sonrasını işaret ettiği ortaya çıktı. Akşener, Genel Başkan Dervişoğlu ile devir teslim töreninden sonra milletvekillerini Sakarya Sapanca’daki çiftlik evine davet etti. Bu davet üzerine milletvekillerinin gelecek hafta içinde gruplar halinde çiftlik evine gitmeleri bekleniyor. Akşener, burada milletvekilleriyle bir araya gelerek, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.