Aktif Yargı Paketi ve Tarafsız Yargı Sistemi Çalışmaları

Sinan Ateş cinayeti davası... Bakan Tunç: Siyasi sonuç çıkarmak için manipülasyonlar yapılmamalı

Aktif ve Hızlı Yargı Sistemi İçin Yargı Paketi Üzerinde Çalışmalar Sürüyor

AK Parti’nin TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, 9. Yargı Paketi’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, partisinin yargı paketi üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, etkin ve hızlı bir yargı sistemi için pakette önemli düzenlemelerin bulunduğunu vurguladı. Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı: “Adalet Bakanlığı olarak taslak üzerinde çalışmıştık. O taslak üzerinde milletvekillerimizin değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra teklife dönüşecektir.”

“Etki Ajanlığı” Tartışmaları Hakkında Açıklama

Yargı paketiyle ilgili çıkan “etki ajanlığı” tartışmalarına da değinen Tunç, böyle bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi. Kamuoyuna yanlış yansıtıldığını belirten Tunç, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye aleyhine, başka bir devlet ya da organizasyonun lehine Türkiye’de suç işleyenlerin aynı zamanda casusluktan da cezalandırılmasına, uygulamadan kaynaklanan problemi ortadan kaldırmaya yönelik bir düzenleme… ‘Türkiye’de araştırma yapanlar cezalandırılacakmış’ gibi değerlendirmelerin hiçbir doğruluk payı yok.”

Bağımsız ve Tarafsız Yargının Kararını Beklemek Gerekir

Sinan Ateş cinayeti davasının başlamasıyla ilgili soruları yanıtlayan Bakan Tunç, bağımsız ve tarafsız yargının soruşturmayı tamamladığını ve kovuşturma aşamasına geçildiğini belirtti. Konunun yargıda devam ettiğini vurgulayan Tunç, siyasi amaçlar için manipülasyon yapmamak gerektiğini ve tarafsız ve bağımsız yargının kararını beklemek gerektiğini ifade etti.