Alkollü Adam Annem Yüzünden Evleri Yaktı

72 yaşındaki annesinin ilişkisinden şüphelenip dehşet saçmıştı... Kalp krizi geçiren kadın, oğlundan şikayetçi olmadı

Arslanbey Mahallesi’nde Alkollü Adam, Annem Beni Aldattı Bahanesiyle Evleri Yaktı

Geçtiğimiz günlerde Arslanbey Mahallesi İzmit Caddesi’nde meydana gelen yangın olayında, alkollü olduğu belirtilen Selim Y. (45), annesi Kerime Y. (72) ve kendi evini ateşe vermiştir. Olayın detaylarına göre, Selim Y.’nin evlerde yangın çıkardığını fark eden vatandaşlar Kerime Y.’yi kurtarmıştır. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edilmiş, annesi ise hastaneye kaldırılarak kalp krizi geçirmiştir. Selim Y. ise polis ekiplerince gözaltına alınıp mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Olayla ilgili olarak “Annesinin başkası ile ilişkisi olduğunu düşündüğü için evleri yaktığı” iddiasıyla Selim Y. hakkında dava açılmıştır.

Savcılığın iddianamesinde, Selim Y.’nin alkol kullanımının ve saldırgan tavırlar sergilemesinin sürekli olduğu belirtilmiştir. Selim Y., alkol alarak ablasını arayıp annesini tehdit ettiği ve evleri benzin dökerek yaktığı iddia edilmektedir. Ayrıca, yangını söndürmeye çalışan itfaiyeyi engellediği ve müdahaleyi sopa ile engellediği de iddianamede yer almıştır.

Annesi Kerime Y. ise “Oğlum bana zarar vermedi. Olay anında evde televizyon izliyordum ve evin yandığını fark edemedim. Oğlumun evi tutuşunca benim evim de tutuştu. Hastanede kalp krizi geçirdim ancak kaldırıldım, zarar görmedim” şeklinde ifade vermiştir. Tanık Fedai Y. ise Selim Y.’nin sarhoş olduğunu ve olay sırasında kendi evini yaktığını belirtmiştir.

Olaya şahit olan Selime B.’nin de kardeşinin alkollü olduğunu ve depresyonda olduğunu belirtmiş, kardeşinin yardım istediğini ve annesi hakkında endişeli olduğunu aktarmıştır. Kardeşinin annesine zarar vereceğine inanmadığını ifade etmiştir. Sanık avukatı ise müvekkilinin kendine zarar verme amacıyla yangını çıkardığını, annesine yönelik bir kastının olmadığını savunmuştur.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmanın ileri bir tarihe ertelendiği belirtilmiştir.