Alkollü Kavgada Yaralanan Kişi Hayatını Kaybetti: İstanbul Beyoğlu Olayı

Beyoğlu'ndaki kalemli cinayet! Sanık mahkemede kendini böyle savundu: 'Anlık öfkeme denk geldi'

İstanbul Beyoğlu’nda Alkollü Kavgada Yaralanan Kişi Hayatını Kaybetti

10 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Beyoğlu’nda yaşanan olayda, 22 yaşındaki Derviş Karadağ’ın, çalıştığı iş yerinden gelen gürültü üzerine dışarı çıktığı biliniyor. Karadağ, dışarı çıktığında 43 yaşındaki Engin Yalçın ile arkadaşının alkollü bir şekilde kaldırımda oturduklarını ve işletme sahibinin aracına şişe fırlatıldığını gördü. Bu durum tartışmaya yol açtı ve Karadağ, Yalçın’a elindeki sipariş kalemi ile yumruk attı. Yaralanan Yalçın, kaldırıldığı hastanede bir hafta sonra hayatını kaybetti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tutuklu sanık Derviş Karadağ’ın, hayatını kaybeden Engin Yalçın’ın yakınlarının da katıldığı belirtildi. Karadağ, duruşmada şu ifadeleri kullandı: “Anlık gelişti, suçsuzum“.

Tutuklu sanık Karadağ’ın avukatı, müvekkilinin öldürme ve yaralama amacı olmadığını belirterek, “Müvekkilim pişmandır, tahliyesini istiyoruz” dedi.

Duruşmada maktulün ailesi olan Yalçın ailesi de şikayetçi olduklarını belirtirken, sanık avukatı ise “Kadına yönelik taciz olayı maktul değil, maktulün yanındaki kişiler tarafından gerçekleştirilmiştir” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenecek olan Sevda İnan’ın zorla getirilmesine karar verildi. Olayda şişe atan kişinin kimliğinin tespiti için Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasına hükmedildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olayda maktulün ölümüne neden olan olayın detaylarına yer verildi. Savcılık, sanık Karadağ’ın yaralama kastıyla hareket ettiği gerekçesiyle 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep etti.