Almanya’daki Şirket Soygununda Türk Asıllı Yasemin Gündoğan’ın Türkiye’ye Kaçışı Sürüyor

Bremen Bilecik hattında Yasemin nerede! 2 yıllık kaçışın rotası

Türk asıllı Yasemin Gündoğan’ın, Almanya’nın Bremen kentinde çalıştığı şirketten iddia edilen bir soygunla 8.2 milyon Euro (yaklaşık 234 milyon TL) çaldığı ortaya çıktı. Alman basınında çıkan haberlere göre, Gündoğan, bir güvenlik personeli olan Henning B. ile flörtleşerek soygunu gerçekleştirdi. Paraları çöp arabasıyla şirketten çıkaran ikili, daha sonra sahte plaka takılı minibüse yükleyerek Türkiye’ye kaçtı. Bu süreçte, Türk asıllı Büşra Ş. ve bir arkadaşı olan Yiğit T. de Gündoğan’a yardım etti. Soygunun ardından Gündoğan, Türkiye’nin Bilecik şehrinde arsa araştırması yaptığı iddia edildi.

Olayın ardından Alman sigorta şirketi, Gündoğan’ın Türkiye’de olduğunu tespit ederek Türk yargısına başvurdu. Avukat Doğan Uysal, Gündoğan’ın yakalanması için Türk polisine başvuruda bulundu. Yakalama kararı bulunan Yiğit T. ise halen bulunamamış durumda.

Avukat Uysal, 13 Haziran tarihli dilekçesinde soruşturma ile ilgili taleplerini dile getirdi. Uysal, Yasemin Gündoğan’ın Viyana’ya yolu üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığını ve hala Türkiye’de olduğunu belirtti. Bu nedenle, Gündoğan ve Yiğit T. hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Gündoğan’ın İzmir’de konakladığı bilgisi de avukat tarafından paylaşıldı.

Bu gelişmeler neticesinde, soygun olayının Türkiye’de de takip edildiği ve soruşturmanın devam ettiği ifade edilmektedir.