Altı Kardeş Barakada Yaşam Mücadelesi

Barakadaki yürek burkan dram

Filiz Sercan ve altı çocuğu, kirayı ödeyemedikleri için oturdukları evden çıkarıldı. Ailesi, babaları cezaevinde olan altı kardeşin kalması için bir baraka inşa etti. Barakada, aralarından ikisi engelli olan altı çocuk hayatta kalmaya çalışıyor. Tutuklanan Muhammer T. ise bir süre sonra serbest bırakıldı ve tutuksuz yargılanacak.

‘SOKAKTA KALDIK’

Annesi Filiz Sercan ile aynı yerde çalışan Bahar Sercan, “Anneme saldıran kişi halen serbest. Kirayı ödeyemediğimiz için evsahibi bizi dışarı attı. Altı kardeşimle birlikte sokakta kaldık. Adaletin yerine getirilmesini istiyorum” dedi. Ölen kadının yeğeni Emre E., “Altı çocuk mağdur kaldı, biri fiziksel engelli diğeri görme engelli. Şu anda çocuklar burada yaşıyor. Kendi imkânlarımızla baraka benzeri bir yer inşa ettik. Bu bakıma muhtaç çocuklara yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ölen kadının kız kardeşi Sevgi E., “Kardeşim çok gençti, 43 yaşında aramızdan ayrıldı. On altı evladını ortada bıraktı. Yetkililerden yardım talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Fabrika yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.