Altındağ Belediyesi Hayvan Mezarlığı Olayı Bulundu!

Altındağ’da neler oluyor... 6 belediye personelinin ifadesi alındı

Altındağ Belediyesi Hayvan Mezarlığında Bulunan Köpeklerle İlgili Tartışmalar Sürüyor

Altındağ’da bir barınağın yakınında ölü köpeklerin bulunması, hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından bir grup, Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü önünde bir araya gelerek durumu protesto etti. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bina çevresinde ve ölü köpeklerin bulunduğu alanda güvenlik önlemleri aldı.

Veteriner hekim Elif Türker, yapılan incelemede 11 köpek ölüsüne rastladıklarını belirterek, ölüm nedenlerinin belirlenmesi için çalışmalarının devam edeceğini söyledi. “AltindagdaKatliamVar” etiketiyle sosyal medyada yapılan paylaşımlarla birlikte binlerce vatandaş, hayvanların ölümlerinin son bulmasını talep etti.

Altındağ Belediyesi’ne bağlı olan barınağın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmadığını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaşanan olayın takipçisi olacaklarını duyurdu. Belediye, hayvan mezarlığı olduğunu belirttiği alanla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Haberde bahsi geçen alan, 150 kapasiteli geçici bakım evinin yakınında bulunan hayvan mezarlığıdır. Bu alanda, doğal ölüm ve trafik kazalarına bağlı ölümler için gömme işlemi gerçekleştirilmektedir.”

Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü E.Ç. ile belediye personelinin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında E.Ç. ifade verirken, söz konusu iddiaları reddetti. İfadesinde, ölen hayvanların belediye ekipleri tarafından toplanarak gömüldüğünü ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Altındağ Belediyesi önünde toplanan hayvanseverlerden Birgül Kızılırmak, barınak yakınında ölmüş köpeklerin bulunmasına ilişkin iddialarda bulunarak durumu protesto etti. Kızılırmak, yaşananları şu şekilde aktardı: “Yavru köpekler poşetlere konularak, havasız bırakılarak öldürülmüşler. Kiminin patisi kopmuş, kiminin kafası kopmuş. Hayvanların çoğunun hâlâ kanaması devam ediyordu.”