Ambarlı Mahallesi’nde Bulunan Çöp Evde Yaşamını Yitiren Hasan Ergin’in Cansız Bedeni Bulundu

5 gündür haber alınamıyordu... Emekli öğretmenden acı haber

Ambarlı Mahallesi’nde ikamet eden Hasan Ergin’in yakınları, ikamet ettiği binadan haber alamayınca Pazar gecesi yardım istemek amacıyla bina yöneticisini aradı. Binanın yöneticisi İsmail Önem, Hasan Ergin’in kapısını çaldı ancak içeriden yanıt alamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, Hasan Ergin’in daireye tek başına yaşadığını ve dikkat çekici bir şekilde çöp ev haline dönüşmüş durumda olduğunu gördü. Atık giysiler ve eşyaların tavanlara kadar biriktiği bu evde arama yapan ekipler, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadı ve olay yerinden ayrıldılar.

Ancak, evden yayılan ağır kokudan rahatsız olan bina sakinleri, Hasan Ergin’in yakınlarını arayarak durumu bildirdi. Yeğenleri, evin güvenlik kameralarının kayıtlarını izledikten sonra, Hasan Ergin’in içeri girdikten sonra bir daha dışarı çıkmadığını fark etti. Bunun üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ni tekrar arayan yeğenleri, yardım istedi.

İtfaiye ekipleri, merdiven yardımıyla evin içine girdi ancak yine de Hasan Ergin’i bulamadılar. Bunun ardından, yeğenleri kırık kapının arkasındaki elbiseleri dışarı çıkarttı ve Hasan Ergin’in cansız bedeniyle karşılaştılar. Durumu savcıya ve olay yeri inceleme ekibine bildiren yakınları, cesedin otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini sağladı.