Ambulansta Şiddet: Baba ve Oğlu Tutuklandı

Ambulans sürücüsü o anları anlattı: Uzun süre takip edip, önüme kırıdlar

Feci Trafik Olayı: Ambulansta Hastayı Tehdit Ettikleri İddia Edilen Baba ve Oğlu Tutuklandı

10 Ekim’de Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nda yaşanan talihsiz olayda, kalp krizi geçiren N.G. (80) adlı hastanın sevki sırasında yaşanan gerginlik büyük yankı uyandırdı. Gemlik Devlet Hastanesi’nden Bursa Şehir Hastanesi’ne sevk edilen hastayı taşıyan ambulansa arkadan gelen otomobilin sürücüsü, selektör yapıp korna çalarak yol istedi. Paramedik ambulans sürücüsü Muhammed Ali Karasulu’nun, otomobile yol vermesinin ardından yaşanan olaylar şöyle gelişti:

Alıntı:”Ambulansın içinde hasta olmadığını ve boşuna siren çaldığını söyleyerek tepki gösteren S.Y. ve oğulları, ambulansın önünü kesti. Cep telefonlarıyla görüntü çeken şüpheliler, ambulansın sürücü tarafına geçip Karasulu’nu tehdit etti. Baba S.Y.’nin Karasulu’nun boğazını sıktığı iddia edildi. Bu sırada olaya müdahale etmek isteyen kadın sağlık görevlisine de saldıran oğul Melih Y., ardı ardına yumruk attı.”

Ambulansın araç içi kamerasına yansıyan görüntülerde, baba ve oğullarının ambulansın önünü keserek şiddet uyguladığı anlar net bir şekilde görüldü. Karasulu’nun yaralı halde hastayı kurtarmak için büyük çaba sarfettiği olayın ardından, şüphelilerin adli süreçleri başladı. Baba S.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu Melih Y. tutuklandı.

Alıntı:”Fiziki şiddete maruz kalan Karasulu, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: ‘Hasta acil bir hasta, kalp krizi geçiriyor. Ekip arkadaşlarıma tehditler ve hakaret edince ben de indim. Babanın benim kökümü kırdığını hissettim. Yumruk yedim, 2-3 tane yumruk vurdular. Dil kıkırdağım kırıldı, dudağımda 12 dikiş var. Çeneme vurduğu için büyük hassasiyet var.’