“Amor’dan Türkiye-AB İlişkilerinde Önemli Açıklamalar”

AP Türkiye raportörü: Birbirimize ihtiyacımız var

Türkiye-AB İlişkileri Değerlendirildi: Amor’dan Açıklamalar

AVRUPA Birliği Türkiye Delegasyonu’nun düzenlediği basın programı çerçevesinde Türk gazeteciler, AB Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ile Strazburg’daki Avrupa Parlamentosu’nda bir araya geldi. İspanyol siyasetçi Amor, 4.5 yıldır Türkiye raportörlüğü görevini sürdürmektedir ve Ankara’ya karşı sert eleştirileriyle ön plana çıkmaktadır.

Amor, Türkiye-AB ilişkilerindeki son durumu değerlendirirken Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı ve şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin Avrupa’ya, Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkiye, Avrupa’ya coğrafi yakınlığı var ancak AB üyeliği jeopolitik bir mesele değil, demokrasinin kriterleri ile ilgili.”

Amor, Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nin kurucu üyelerinden biri olmasına rağmen AİHM kararlarını uygulamadığını belirtti. Türkiye’deki demokratik gelişmelerden ötürü katılım sürecinde herhangi bir fasıl açılmadığını vurgulayan Amor, “Eğer AB katılım sürecini canlandırmak istiyorsanız AİHM kararlarını uygulamak gibi çok basit şeyler yapmanız lazım” dedi.