Anadolu Medya Ödülleri ve Medya Özgürlüğü

Cumhurbaşkanı Erdoğan medya mensuplarına seslendi: Demokrasimizi korkusuzca savundunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Anadolu Yayıncıları Demokrasiyi Korkusuzca Savundu”

Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından düzenlenen 8. Anadolu Medya Ödülleri’nde ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, değerli medya mensuplarının demokrasi mücadelesine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Siz değerli medya mensuplarının yıllardır seslerini duyurmak, vatandaşın teferruat gibi gösterilen mesajlarını kamuoyuna iletmek noktasında verdiği mücadeleyi en iyi bilenlerdenim. Anadolu Yayıncıları son 12-13 yılda yüz yüze geldiğimiz kritik kavşakların tamamında gerçekten takdire şayan duruş sergilediler. Anadolu medyası olarak demokrasimizi korkusuzca savundunuz. Terör saldırılarından bölgemizdeki çatışmalara kadar pek çok gelişmede sizlerin samimi desteğini daima yanımızda hissettik. Anadolu yayıncılarının vicdanlı ve ilkeli tutumlarını, Gazze’deki katliamda da aynı kararlılıkla devam ettirdiklerini memnuniyetle takip ediyorum.”

Haberin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın medya özgürlüğüne ilişkin açıklamaları yer alırken, Anadolu medyasının önemi vurgulandı. Ödül töreninde Hürriyet gazetesine de 3 ödül birden verildiğine dikkat çekildi. Ayrıca, gazetecilere yeşil pasaport talebi de gündeme geldi.