Andırın Mahallesinde Meydana Gelen Kamyon Kazasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 28 Kişi Yaralandı

Virajı alamadı kalabalığın arasına daldı: Katliam gibi kaza

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Darıovası Mahallesi’nde dün meydana gelen bir kaza sonucu, Cengiz Aksu’nun kontrolünü kaybettiği çakıl yüklü kamyon, 3 aracı sürükleyerek kalabalığın arasına girdi ve devrildi. Olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri tarafından yapılan kontroller sonucunda, 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 28 kişinin yaralandığı belirlendi. Yaralılar Andırın Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Ne yazık ki, 4 kişi yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazada yaralanan ve hastanede tedavisi yapılan kamyon şoförü Cengiz Aksu, jandarma tarafından gözaltına alındı. Sürücü Aksu’nun ilk ifadesinde virajı alamadığını ve kazanın bu nedenle meydana geldiğini söylediği öğrenildi.

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaralılardan 8’inin Kahramanmaraş’a sevk edildiğini ve diğerlerinin ise tedavilerinin devam ettiğini belirtti. Olayı duyarak mahalleye gelen yakınları, büyük bir üzüntü içinde fenalık geçirdi. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, yerde bulunan bir cep telefonu çaldı. Telefonu açan jandarma personeli, telefonun sahibinin yaralı olduğunu ve hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri tespit edildi. Olayda yaşamını yitirenlerin isimleri Mustafa Güzeloğlu, Osman Önsel, Halil Önsel, Mehmet Peksoy ve Tahir Temiz olarak belirlendi. Cenazelerin otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edileceği aktarıldı.

Görgü tanıkları, her şeyin aniden olduğunu ve kaza sonrasında büyük bir karmaşa yaşandığını dile getirdi. Cenazeye katılan Abdullah Bekirli, kamyonun kalabalığın arasına kayarak girdiğini ifade ederek, “Kamyon hızlı geliyordu. Vites düşürmek istedi fakat başaramadı ve çakıla geldi. Kamyon çakıla gelince devrildi ve ardından araçlara çarparak kalabalığın altında kaldı.” şeklinde konuştu. Kamyonetin sürücüsü Ertuğrul Temiz ise cemaate kamyonun geldiğini söyleyerek uyarıda bulundu. Başka bir görgü tanığı ise, “Kamyon virajı döndüğünde burada yaklaşık 100 kişi vardı ve düzenli halde bekliyorduk. Şoför son derece hızlı bir şekilde geldi.” dedi.