Anıtkabir Hayali

DHA'nın haberi ders kitabında konu oldu: Yılın babası...

Yüksekova ilçesi Yeni Mahalle’de ikamet eden 2 çocuk babası inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan, 3 yıl önce ocak ayında Atatürk hayranı kızı Hira’nın Anıtkabir’i ziyaret etme hayalini gerçekleştirmek için evinin önüne kardan bir Anıtkabir yaparak eksi 20 derece soğukta çalıştı.

Karahan’ın soğukta kardan Anıtkabir yapma çabası, DHA tarafından haberleştirildi. Bu habere tepki gösteren Yüksekova’daki komutanlar aileyi ziyaret ederek, dönemin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın selamını ileterek Ankara’ya davet etti. Ayrıca, Türkiye’nin çeşitli illerinden siyaset, sanat ve iş dünyasından yüzlerce kişi aileyi arayarak destek olmak istediklerini iletti.

Ankara’ya davet edilen Hira, Milli Savunma Bakanı Akar’ın misafiri olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Bu mutlu anlar da yine DHA tarafından haberleştirilerek Türkiye gündemine taşındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan’ın çabasını ‘Yılın Babası’ başlığı ile ilkokul 4. sınıf Türkçe ders kitabına konu yaparak bastı. Kitabın 12. sayfasında Karahan ailesinin kızı Hira, oğlu Muhammet ve kardan yapılan Anıtkabir’in fotoğrafı yer alıyor.

Hira Karahan, ilçedeki Ahmed-i Hani Ortaokul öğrencisi olarak bu mutluluğu öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı. Kitabı okulda arkadaşlarına göstererek mutluluğunu paylaşan Hira, “Çok sevindim. Bu olay beni ve ailemi çok mutlu etti. Akar bizi Ankara’ya davet etti. Babam da ‘Yılın Babası’ olarak yazıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ederim” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin, Yüksekova’nın bu olayla gündeme gelmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, “Hira’nın babasının vatan sevgisini ve Anıtkabir’in önemini anlatarak eğitici bir davranışta bulunması çok değerli. Bu olay, öğrencilerimize güzel bir örnek olmuştur” dedi.

Türkçe öğretmeni Sevilay Yörük, Hira ve babasının ders kitabına konu olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.