Anıtkabir ve SOLOTÜRK: 30 Ağustos’ta unutulmaz gösteriler!

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun... Bu ışık hiç sönmeyecek

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NDA ANITKABİR’DE UNUTULMAZ BİR GECE

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’i, Büyük Zafer’in 102. yıldönümünde ziyaretçilerin akınına uğrayacak. Anıtkabir, “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesinden esinlenerek oluşturulan Barış Parkı içinde yer alıyor. Parkta farklı ülkelerden ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden getirilen fidanlarla oluşturulan 48 bin 500 adet süs ağacı, ağaççık ve süs bitkisi bulunuyor.

Aslanlı Yol’un geniş merdivenleri ve İstiklal ile Hürriyet Kuleleri, Anıtkabir’in önemli simgelerinden biridir. Yol boyunca 24 aslan heykeli yer alırken, Tören Meydanı’nda ise Anadolu’yu temsil eden 373 adet halı ve kilim desenli taşlar bulunuyor.

Anıtkabir’de Barış Kulesi’nin yanı sıra, Mehmetçik Kulesi, İnönü’nün Lahiti, Bayrak Direği ve Diğer Simgeler de bulunmaktadır. 30 Ağustos Zafer Bayramı, başkent Ankara’da kutlanacak. Programlar, Anıtkabir ziyareti, geçit törenleri, konserler ve özel film gösterimleriyle dolu olacak.

SOLOTÜRK F-16 gösteri ekibi de İstanbul’daki kutlamalarda gökyüzünde nefes kesici bir şov sunacak. Pilotlar, dünya havacılık tarihinde kendilerine patentli olan manevraları sergileyerek, izleyenlere unutulmaz anlar yaşatacaklar.