Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Büyük Soruşturma

Ankara Emniyeti’nde çifte soruşturma

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Derin Soruşturmalar Devam Ediyor

Ankara Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda ortaya atılan iddialarla sarsılmaya devam ediyor. Emniyet birimlerinde gizli bilgilerin sızdırılması üzerine ‘köstebek’ operasyonu başlatıldı. FETÖ üyesi olduğu belirlenen bir polis memuru, kritik soruşturmalarla ilgili bilgileri örgüt bağlantılı kişilere ilettiği gerekçesiyle tutuklandı.

FETÖ Bağlantılı Polis Memuru Tutuklandı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memuru Serkan Dinçer’in, FETÖ’nün propagandacısı olan firari Cevheri Güven’e gizli bilgiler sızdırdığı tespit edildi. Dinçer’e bu bilgileri kimin aktardığı ise araştırılıyor.

VIP Sorgulama Skandalı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Teknik Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Alper B., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın T.C. kimlik numarası ile sorgulama yaparken sisteme alarm verildi. İdari soruşturma başlatılan polis memuru, sorgulamayı bir ihbar üzerine yaptığını iddia etti.

Organize Suçlarla Mücadelede Skandal

Organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın avukatı ile buluşan rütbeli polislerin, İzmir’e gitmesi üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor. Polislerin avukattan para aldığı iddia edilirken, 4 polis memurunun görev yeri değiştirildi.

Gizli Tanığın Deşifre Olması

Suç örgütü lideri iddiasıyla tutuklu yargılanan Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik, yurtdışına kaçtıktan sonra kendisini deşifre ederek davanın kritik tanığı olduğunu açıkladı.

Başmüfettiş Görevlendirildi

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, yaşanan gelişmeleri araştırmak üzere mülkiye başmüfettişini görevlendirdi. Ankara Emniyeti’nde başmüfettişlerin de devreye girmesiyle soruşturmaların seyri belirlenecek.