Ankara Gölbaşı’nda Yelken Kanatla Uçarken Hayatını Kaybeden Onur Kılıçlı İle İlgili Soruşturma Devam Ediyor

Yere çakılıp hayatını kaybetti... Korsan eğitim sonu oldu

Ankara Gölbaşı'nda yaşanan olay

16 Eylül tarihinde Ankara Gölbaşı’nda yaşanan bir olayda, endüstriyel tasarımcı olan Onur Kılıçlı (35) isimli babanın yelken kanat ile uçarken yere çakılarak hayatını kaybettiği bildirildi. Yapılan araştırmalar sonucunda, Kılıçlı’nın helikopter pilotu olarak görev yapan Kara Havacılık Komutanlığı’nda görevli yüzbaşı A.Y.M. tarafından yelken kanat eğitimi aldığı ortaya çıktı. Ayrıca, İngilizce öğretmeni B.C.’nin de korsan eğitimde rol aldığı tespit edildi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliler A.Y.M. ve B.C. gözaltına alındı, ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

Yapılan incelemeler sonucunda, Onur Kılıçlı’nın ilk eğitim uçuşunu yerde gerçekleştirdiği, ikinci uçuşunda ise yelken kanat ile havalanırken kaza yaptığı belirlendi. Şüpheli yüzbaşı A.Y.M. ifadesinde, “Ben bu spor için gerekli sertifikaya sahibim ve bu sporu yapmak isteyenlere yardımcı olmak amacıyla sosyal medya üzerinden iletişim kuruyorum. Onur Kılıçlı için herhangi bir ücret talep etmedim. Uçuş sırasında ona telsiz aracılığıyla talimatlar veriyordum. Ancak kendisinin talimatlara uymadığını belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Şüpheli öğretmen B.C. ise “Onur, uçuş öncesi bana adrenalin sporlarını sevdiğini ve farklı bir deneyim yaşamak istediğini söyledi. Yelken kanatla yaklaşık 6-7 metre yükseldikten sonra, serbest bırakması gereken bağı bırakmadı. Bu nedenle yelken kanat ters döndü ve yere düştük” ifadelerini kullandı.

Onur Kılıçlı’nın eşi Margarita Kılıçlı, şikayetçi olarak ifade verirken “Eşim, 25 bin TL karşılığında 15 ders almayı kabul etmişti. WhatsApp grubunda kaza gününden önce motorda arıza olduğu bilgisi paylaşıldı, ardından arızanın giderildiği bildirildi. Başka bir ifadeyle, arızalı olan motorun “onarıldığı” ifade edildi. Ancak daha sonra öğrendik ki bu motor bir hızlandırma motoruymuş. Uçuş eğitimi vermeye yetkili olmayan bir kişinin korsan eğitimi sonucu eşim hayatını kaybetti. Şüpheli web sitesinde, kaza sonrası biyografisini değiştirerek “eğitim vermiyorum” ifadesini eklemiş. Biz başka Onur’ların hayatını kaybetmesini istemiyoruz” dedi.