Ankara’da Boşanan Kadın Koca Tazminat Kazandı

Yargıtay'dan boşanma davasında şaşırtan karar: Eşinin akrabalarıyla görüşmek istememek kusur sayıldı

Kadın Kocasından Boşandı, Tazminat Kazandı

Ankara’da yaşayan bir kadın, eşinin şiddet uyguladığını, ailesinin evliliklerine müdahale ettiğini ve kumar oynamayı alışkanlık haline getirdiğini iddia ederek boşanma davası açtı. Eşinin ise iddialarının asılsız olduğunu belirterek karşı dava açtı.

Ankara 7. Aile Mahkemesi’nin yaptığı yargılama sonucunda kadının az kusurlu, kocanın ise ağır kusurlu olduğu kararına varıldı. Mahkeme, tarafların boşanmasına ve kadına toplam 60 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Yerel mahkeme kararına yapılan itiraz sonucunda dosya Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi’ne geldi. Daire, eşlerin kusur oranlarının eşit olduğuna karar vererek boşanma kararını onadı ancak kadına verilen tazminat kararını kaldırdı.

Davacı kadın, kusur belirlenmesi konusundaki istinaf kararına itiraz etti. Ancak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, istinaf kararında hukuka aykırılık bulunmadığına karar vererek oyu birliğiyle kararı kabul etti. Yargıtay, verilen kararın usul ve kanuna uygun olduğunu belirtti ve temyiz istemini reddetti.