Ankara’da CHP Kadın Kolları Seçimi Heyecanlı Geçti

Kadınların yarışı nefes kesti

Ankara’da yapılan CHP Kadın Kolları Başkanlık seçimleri hareketli geçti

Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP Kadın Kolları Başkanlık seçimlerinde beş aday yarıştı. Genel merkezin desteğini alan Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ve mevcut Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka’nın yanı sıra Kadın Kolları MYK üyesi Merve Kır, eğitimci Birsen Bayar ve Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç da aday oldular. Ancak, Bayar, Saraç ve Kır, Nazlıaka lehine adaylıktan çekilirken, gözler Kaya’ya çevrildi.

Kulislerde, Kaya’nın adaylığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istediği ve Osmaniye’nin “fahri milletvekili” olduğu belirtildi. CHP, son seçimlerde Osmaniye’den Asu Kaya ile ilk kez bir milletvekili çıkardı. Ancak, hala Kılıçdaroğlu’na muhalif kesimler, Nazlıaka’nın seçilmesinde etkili olduğunu düşünüyor.

Yapılan değişiklikler ve tansiyonun yüksek olduğu ortamda, Ozel’e yakın isimlerin Kaya’yı desteklediği iddiaları ve kürsü işgalleri de dikkat çekti. Nazlıaka ve ekibi, oylama yöntemlerinde yapılan değişikliklere karşı çıktı ve kürsü işgalini protesto etti.

◊ ANKARA