Ankara’da düzenlenen törende 30 fotoğraf ve 6 fotoğraf serisi ödülü sahiplerini buldu

Hürriyet’e 4 ödül

Grand Mercure Otel’de düzenlenen törende, Ankara’da yaşanan olayları konu alan 30 fotoğraf ve 6 fotoğraf serisi ödül kazandı. Hürriyet Gazetesi’nden Murat Şaka’nın çektiği Ukrayna’daki trajik bir olayı konu alan fotoğraf, Yılın Haber Fotoğrafı Ödülü’ne layık görüldü. Fotoğrafta, 2 çocuğu ile birlikte kaçmaya çalışırken yakındaki bombadan etkilenen ve hayatını kaybeden bir anne yer alıyor.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD ASAM) tarafından verilen özel ödül ise Kiev’den kaçmak zorunda kalan insanları konu alan bir fotoğraf serisine layık görüldü. Hürriyet foto muhabiri Murat Şaka’nın çektiği bu seri, savaşın etkisini yansıtan etkileyici fotoğraflardan oluşuyor.

Şaka, Ukrayna’da bir babaanne ile torununun çiçekleriyle tren garında çektiği umut dolu bir fotoğraf ile Kızılay Özel Ödülü’nü kazandı. Bu fotoğraf, insanların umutsuzluk ortamında bile birbirlerine destek olduğunu gösteriyor.

Spor Toto Özel Ödülü ise Hürriyet Foto Muhabiri Selahattin Sönmez’in, bu yıl Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’ndan yüzücülerin yer aldığı bir seriye verildi. Sönmez’in çektiği bu fotoğraflar, sporun birleştirici gücünü gösteriyor.