Ankara’da, Onur Şener adlı kişi bir eğlence mekanında sahne aldıktan sonra doğum gününü kutlamak için arkadaşlarıyla birlikte programını bitirdi. Ancak sahneye çıkan İlker Karakaş ile tartışma başladı. Tartışma dışarıda kavgaya dönüşürken, Onur Şener cam bardakla boğazı kesilerek öldürüldü. İncelenen olay sonucunda İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih Soyalp, Gözde Gündüz ve Jale Erberk isimli kişiler Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. İki tutuklu sanık İlker Karakaş ve Ali Gündüz, “kasten öldürme” suçundan 25’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer tutuklu sanık Semih Soyalp ise delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakıldı. Beraat eden diğer iki sanık, Jale Erberk ve Gözde Gündüz oldu.
Dosya sonrasında istinaf mahkemesine taşındı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, İlker Karakaş’a verilen 25 yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu. Aynı suçtan verilen 25 yıl hapis cezası, Ali Gündüz için “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan 12 yıl hapse çevrildi. Semih Soyalp’in verilen beraat kararı da kaldırılıp “iyi hal” indirimi uygulanarak 10 yıl hapis cezası verildi. Diğer iki sanığın suçsuz olduğu kararı ise hukuka uygun bulundu.
Cumhuriyet Savcısı Servet Kaya, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nin kararı üzerine Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Savcı Kaya, Semih Soyalp ve Ali Gündüz’ün Onur Şener’e karşı işledikleri “kasten öldürme” suçunun kanıtlandığını belirterek, “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan cezalandırılmalarının hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Onur Şener ve sanıklar arasında yaşanan olaylarda hangi tarafın ilk haksız eylemi gerçekleştirdiğinin belirlenemediğini ve Yargıtay’ın yerleşik içtihadına göre, sanıklar lehine asgari oranda “haksız tahrik” hükümlerinin uygulanması gerektiğini, bu nedenle İlker Karakaş hakkında “haksız tahrik” hükümlerinin uygulanmamasının da hukuka aykırı olduğunu dile getirdi. Savcı, bu gerekçelerle kararın bozulmasını talep etti.