Ankara’da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Giriş Kapısında Gerçekleşen Bombalı Saldırıda 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bin kişilik ekip iz arıyor... Mikail’in şehit edildiği bölgede arazi taraması sürüyor

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Ankara’daki giriş kapısının önünde, 1 Ekim günü saat 9.30 civarında gerçekleşen olayda, terör örgütü PKK’ya bağlı olduğu belirtilen 2 kişi, 38 TP 962 plakalı bir hafif ticari araçla bombalı saldırı düzenledi. Bir terörist kendini infilak ettirirken, diğer terörist ise etkisiz hale getirildi. Saldırı sonucunda 2 polis memuru yaralandı. Bombalı eylemi gerçekleştiren teröristlerin aracının, Kayseri’nin Develi ilçesinde bir gün önce bir veteriner teknikerinin öldürülüp aracının gasp edildiği olayla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerin, Develi ilçesine bağlı Çataloluk Mahallesi’nde bir vatandaşı öldürerek aracını gasp ettikleri belirlendi. Olayın ardından güvenlik güçleri, Develi’nin Avlağa ve Köseler mahallelerinde ve ilçe genelinde arazi tarama çalışmalarına başladı. Ayrıca, yol kontrolleri sırasında sürücü ve yolcuların kimlik sorgulamaları yapılıyor. Bu çalışmalara, farklı illerden gönderilen yaklaşık bin kişilik özel ekip, Jandarma Komando Operasyon Tabur Komutanlığı (JOPER), Jandarma ve Polis Özel Harekat birlikleri de dahil oldu. Özel timlere, insansız hava araçları ve helikopterlerle de destek sağlanıyor.