Ankara’da İETT Otobüsü Korkunç Kaza Geçirdi: 5 Yolcu Yaralandı

İETT otobüsü devrildi: Kaza anı kamerada

İETT Otobüsü Ankara’da korkunç bir kaza geçirdi. Kazanın meydana geldiği saat 15.30 sularında, Mk11 Olimpiyatköy metro – Kayaşehir – Güvercintepe seferini yapan otobüs, rampa çıkmaya çalışırken birden geri kaydı. Otobüs, bir sitenin duvarına çarptıktan sonra yol kenarındaki arsaya devrildi. Bu sırada diğer araçlar da büyük bir tehlike atlattı.

Kaza sonrasında otobüs içerisinde büyük bir panik yaşandı. Yolcular, kendi çabalarıyla dışarı çıkmaya çalıştılar. Maalesef kazada 5 yolcu yaralandı. Olay yerine hızla sağlık ekipleri, polis ve itfaiye gönderildi. Yaralı yolcular, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılırken, otobüs şoförü de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kazanın saniye saniye güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri de ortaya çıktı. Videoda, körüklü otobüsün rampadan kayarak sitenin duvarına çarptığı görülebiliyor. Otobüs, kaymaya devam ederek metreler ilerledikten sonra yan yatarak devriliyor.

Kaza anına tanık olan ve yaralıları kurtarmaya çalışan Kazım Akçaova, şunları dile getirdi: “Otobüs yukarı doğru çıkamayınca direğe çarparak yan yattı. Kazada neredeyse 10 kişi yaralandı. Camları sökerek yaralıları ambulanslarla hastaneye gönderdik. Rampa olduğu için otobüs çıkış yapamadı.”