Ankara’da yaşanan bir dava hakkında bilgiler ortaya çıktı. G.A isimli genç kadın, geçtiğimiz yıl V.C.’nin evini kiralayarak burada oturmaya başladı. Bu yılki kira artış oranında devletin belirlediği yüzde 25 sınırını geçmeyen bir zam yaptı. Ancak ev sahibi, yapılan zamı yetersiz bulduğunu iddia ederek, genç kadının evi boşaltmasını istedi. G.A., kanuni haklarından faydalanmak istediğini belirterek, tahliye kararı olmadan evi terk etmeyeceğini ev sahibine bildirdi.
Ancak işler burada bitmedi. 1 Mart tarihinden itibaren G.A.’nın telefonu tanımadığı numaralar tarafından aranmaya ve cinsel içerikli mesajlar almaya başladı. Yapılan araştırmada, genç kadının adına hiç üyelik yapmadığı halde, “4 farklı flört uygulamasında” profil açıldığı ve telefon numarasının paylaşıldığı ortaya çıktı. G.A., avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, bu hesapları açan ve telefon numarasını paylaşan kişilerin tespit edilmesini istedi.
G.A.’nın şikayet dilekçesinde, “Profiline oturduğum mahalleyi yazmış ve konuştuğu bazı insanları görüşmek/kahve içmek amacıyla yakına çağırmış, onlarla buluşma ayarlamaya çalışmış ve bana ulaşmaları için telefonuma yönlendirmiştir” ifadelerine yer verildi. Öte yandan, söz konusu mesajların ev sahibi ile yaptıkları görüşmeden sonra gelmeye başladığı da belirtildi.
Savcılık, soruşturma kapsamında şikayet edilen hesaplardaki IP adreslerini incelemek üzere BTK’ya başvurdu. Yapılan inceleme sonucunda, hesaplara ait IP adreslerinin genç kadının ev sahibi olan V.C.’ye ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine savcılık, V.C.’yi şüpheli olarak ifade vermeye çağırdı. V.C. ifadesinde, iddiaların kendisiyle ilgisi olmadığını ve neden IP adreslerinin kendisine ait çıktığını anlayamadığını öne sürdü.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Mahmut Kaan Yüksel, V.C. hakkında kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı.