Ankara’da Reklam Panosu Trajedisi: Ayşe Yavuz’un Son Anları

Ayşe Yavuz'u öldüren reklam panosu soruşturmasında bilirkişi raporuna itiraz: 'Gizli ayıp, nitelendirmesini kabul etmiyoruz'

Ankara Sincan’da Sağanak ve Fırtına Sonucu Reklam Panosu Durağın Üzerine Devrildi

6 Haziran akşamı Sincan’da meydana gelen sağanak yağmur ve fırtına, Sincan Belediyesi’ne ait bir reklam panosunun temelden devrilmesine neden oldu. Reklam panosunun otobüs durağının üzerine düşmesi sonucu bir trajedi yaşandı. Olayda, sekreterlik yapan ve spor salonundan çıkarak evine dönmek için durağa giden Ayşe Yavuz hayatını kaybetti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, bilirkişi heyeti raporunu tamamladı. Rapor, olayın reklam panosunun montajındaki hatalardan kaynaklandığını belirterek, panonun temel derinliğinin ve beton döküm miktarının şartnameye uygun olmadığını ortaya koydu.

Bilirkişi raporunda, reklam panosunu montajını yapan firmanın yetkilisi S.E.Ü.’nün ifadesine de yer verildi. S.E.Ü., işin denetim ve onay sürecinin Sincan Belediyesi Muayene Kabul Komisyonu tarafından yapıldığını iddia etti. Ancak avukatlar, panonun ihale şartnamesine aykırı olarak yapıldığını ve sorumluluğun firmanın olduğunu belirtti. Belediye ve firma hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ayşe Yavuz’un fırtınadan önce spor salonunda çektiği neşeli videosu ortaya çıktı. Bu görüntü, Ayşe’nin son anlarını yansıtıyor.