Ankara’da Sağanak Yağış ve Hortum Endişesi

Başkenti sağanak vurdu

Ankara’da Yer Yer Dolu Yağışı Yaşandı

Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde sağanak yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Yağış nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda su birikintileri oluştu ve ulaşımda aksamalar yaşandı. Bazı sürücüler, suyla kaplanan yollarda güçlük çekerken kimi araçlar da yolda kaldı. Belediye ekipleri, yolda kalan araçları kurtarmak için çaba gösterdi. Yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini sel suyu bastı. Ayrıca semt pazarları da yağmurdan etkilendi. Kızılay’da da su birikintileri oluştu ve belediye ekipleri, biriken suyu tahliye etmek için çalıştı.

Sivrihisar mevkisinde hortum oluştu

Ankara-Eskişehir yolunun Sivrihisar mevkisinde ise hortum oluştu. Herhangi bir can kaybı yaşanmazken, araç sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Belediye ekipleri teyakkuz halinde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yoğun yağışlar nedeniyle vatandaşları uyararak, belediye ekiplerinin 1401 araç ve 4140 personelle yağışın olumsuzluklarıyla mücadele ettiklerini açıkladı. Kentte yılın en yoğun yağışı yaşandığından ilgili birimlerin tüm izinlerinin kaldırıldığını da belirten Yavaş, vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.