Ankara’da Somalili İşadamına Polis Tacizi!

‘Yağmacı’ polise geçit yok

Ankara Kızılay’da bir İşadamına Yaşanan Olay

Ankara Kızılay’da lojistik alanında faaliyet gösteren Somalili işadamı Mohamed Shera Ali, 5 Aralık 2023 tarihinde 140 bin dolarını bankaya yatırmak için işyerinden ayrıldı. Yolda ilerlerken bir arkadaşıyla karşılaşan Ali, para taşımak istediği 20 bin doları arkadaşına verdi. Ancak ilerlerken polis memurları tarafından durduruldular.

Polis memuru Ömer Arı, kimlik kontrolü yaparak durumu inceledikten sonra işadamına ve arkadaşına “Sıkıntı çıkıyor, sizi Göç İdaresi’ne götüreceğiz” dedi ve üzerlerindeki paraları istedi. İşadamı Ali itiraz ettiğinde, Arı, “Sen Türk polisine güvenmiyor musun lan” diyerek tokat attı. Bunun üzerine Somalili işinsanı, 140 bin doları teslim etmek zorunda kaldı.

Şikayet üzerine polis memuru Ömer Arı, kayınçosu Batuhan Arı ve otopark çalışanı Mükail Aydoğan tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, suçlamalar yapıldı ve 3 şüpheli hakkında dava açıldı.

İddianameye göre, polis memuru Ömer Arı’ya ‘nitelikli yağma’, ‘kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma’ suçlarından 20 yıla kadar, Mükail Aydoğan’a da ‘nitelikli yağma’, ‘özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 21 yıla kadar ceza istenmektedir.

Duruşmada şüphelilerin ifadelerine yer verildi. Ömer Arı, suçlamaları kabul ederek planı kendisinin ve diğer şüphelilerin yaptığını itiraf etti. Diğer şüpheliler de benzer ifadelerde bulunarak suçu reddettiler.

Mahkeme, iddianamenin kabul edilmesinin ardından tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olayla ilgili gelişmeleri takip edeceğiz.