Ankara’da Suç Örgütü Lideri 61 Sanığın Duruşması Devam Ediyor

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında erteleme kararı

Ankara’da Suç Örgütü Lideri Olarak İddia Edilen 61 Sanığın Duruşması Devam Ediyor

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan’ın da içinde bulunduğu 18’i tutuklu toplam 61 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Bora Kaplan, Barış Kurt, Adnan Kaplan, Fethi Koyuncu, Sercan Keleş, Kanber Keskin ve diğer sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, öncelikle sanık avukatlarını dinleyeceğini ve ardından ara karar vereceğini belirtti. Cumhuriyet savcısı ise savunmaların ardından mütalaasını açıklamak üzere söz aldı ve Barış Kurt, Kanber Keskin ve Bora Kaplan hakkındaki taleplerin reddedilmesini talep etti.

Tutuklu sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli delil olması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi talep edilirken, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti, Erdoğan Kaplan, Serdar Sertçelik, Berke Kırıcı ve Rıdvan Teke hakkındaki yakalama emrinin infazının bekleneceği kararını verdi.

Mahkeme ayrıca, Serdar Sertçelik’in yurtdışından iadesinin bekleneceğini ve 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki dosyanın birleştirilme talebinin reddedildiğini açıkladı. Bir sonraki duruşma ise 11 Ekim tarihinde görülecek.

İddianame Detayları

İddianamede, Bora Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında çeşitli suçlamalar bulunmaktadır. Bunlar arasında “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek”, “kasten öldürme”, “nitelikli kasten öldürme”, “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “nitelikli yağma”, “eziyet”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “suç üstlenme” ve “suçluyu kayırma” suçları yer almaktadır. İddianamede, bu şahıslar için ağırlaştırılmış müebbet ve yıllarca hapis cezaları istenmektedir.