Annesini Miras Sebebiyle Bıçaklayarak Öldüren Sefa Yağmur Gözaltına Alındı

Annesini öldüren şüpheli, eve çarşaf giyerek balkondan girmiş

Ankara’nın Tandoğan Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Sefa Yağmur isimli bir kişi annesini bıçaklayarak öldürdü. Olay, Fazilet Sokak’ta yer alan 3 katlı binanın giriş katında yalnız yaşayan Zeliha Yağmur’un evinde gerçekleşti. Sefa Yağmur, balkondan evine girerek annesi Zeliha Yağmur ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında Sefa Yağmur, yanında getirdiği bıçakla annesini bıçakladı. Olayın hemen ardından çevredekilerin ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine geldi. Ancak yapılan kontrolde Zeliha Yağmur’un hayatını kaybettiği belirlendi.

Zeliha Yağmur’un cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından memleketi Çorum’a gönderilmek üzere toprağa verildi. Sefa Yağmur ise Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı ve emniyette sorguya çekildi.

Sorgu sırasında Sefa Yağmur’un annesi Zeliha Yağmur’la daha önce miras anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı öğrenildi. Zaten daha önce de hakkında uzaklaştırma kararı alınmış olan Sefa Yağmur, tanınmamak için annesinin evine çarşaf giyerek balkondan girdi. Emniyetteki ilk ifadesinde Sefa Yağmur, miras anlaşmazlığı yüzünden annesiyle tartıştıklarını söyledi.

Zeliha Yağmur’un komşusu Sadık Cerit ise olay öncesinde anne ve oğlu arasında sorunlar olduğunu belirtti. Cerit, “Oğlunun uzaklaştırması vardı. Annesine bir şey yapmasın diye taşınırken yanında durmuştuk” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma halen sürdürülmektedir.