Antalya Körfezi’nde Denizanalarının Popülasyonu Artıyor!

Ağları yırtan denizanaları için uyarı: Akdeniz can çekişiyor

Antalya Körfezi’nde Denizanalarının Popülasyonu Artıyor!

Son zamanlarda Antalya Körfezi’nde popülasyonu artan denizanaları, balıkçıları endişelendiriyor. Kış aylarında her yıl kıyıya geçiş yapan denizanaları, bu sene artan popülasyonlarıyla daha belirgin bir şekilde görülebiliyor. Balıkçılar, denizanalarının balık popülasyonunu azalttığından şikayet ediyor ve ağlarını doldurduğunu belirtiyor.

Ağırlıkları 10 kilograma kadar ulaşabilen denizanaları nedeniyle birçok balıkçının ağları yırtılıyor. Balıkçıların çektiği görüntülerde, ağların tamamen denizanalarıyla dolu olduğu görülmektedir.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, denizanalarının Akdeniz’de popülasyonunun artmasının kirlilik nedeniyle ortaya çıktığını belirtti. Gökoğlu, “Denizanaları dışarıdan geldi ama çoğalması için Akdeniz’de ortam oluşmuş. Akdeniz can çekişiyor bir yerde. Bu bir uyarıdır. Bizim doğayı kirletmememiz gerekiyor. Doğayı kendi haline bırakmamız önemli” dedi.

Balıkçı Burhan İrtekin, denizanalarının ağlarını yırttığını ve balık miktarının azaldığını belirterek, “Denizde inanılmaz denizanası var. Çok kütleli bir hayvan olduğu için çıkarırken ağlarımızı yırtıyor.” şeklinde konuştu.