Antalya Sahillerinde Denizanaları: Uzmanlar Durumu Değerlendirdi

Antalya'da paniğe neden olan yüzlerce denizanası sahile vurdu

Konyaaltı ve Serik Sahillerinde Denizanaları İle İlgili Uzmanlar Açıklama Yaptı

Konyaaltı ve Serik ilçelerine sabah saatlerinde dalga ve rüzgarın etkisiyle kıyıya sürüklenen çok sayıda denizanası gözlendi. Durumu fark eden vatandaşlar, durumu hemen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Belediyeden gelen uzman ekipler, yaptıkları incelemede, denizanalarının kıyıya akıntı ve rüzgarın etkisiyle geldiğini belirledi ve örnekleri topladı.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu konuyla ilgili şunları söyledi: “Lübnan kıyılarındaki kirlilik nedeniyle çoğalan denizanaları, her yıl Akdeniz açıklarından göç ederek Antalya Körfezi’ne ulaşıyor. Denizanalarının temas edilmediği sürece zararlı olmadığı bilinmelidir. Ancak, alt kısmına dokunulduğunda ciltte kaşıntıya neden olabilir. Deniz sezonu başlamadan önce denizanalarının geçişi tamamlanacak, endişe edilecek bir durum yok.”

Çınar Mahallesi’nde Yaşanan Kavga Olayı!

Çınar Mahallesi’nde Yaşanan Kavga OlayıÇınar Mahallesi’nde Çıkan Kavga Olayı!

Çınar Mahallesi’nde önceki gün saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayın detayları ortaya çıktı. 5 katlı bir binanın en üst katında oturan Ali S., bir süre önce 3. katta bulunan dairesini Mustafa K.’ye kiralamıştı. Ev sahibi Ali S., Mustafa K.’nin evinden çıkmasını istedi ancak Mustafa K. çıkmayınca aralarında tartışma başladı.

Çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Tarafların yakınlarının da dahil olmasıyla birlikte kavga sopa ve taşlarla şiddetlendi ve sonucunda 6 kişi yaralandı.

Olayda kontrolü kaybeden bir kişi araçlara zarar verirken, başka bir kişi ise binaya taş ve sopa fırlattı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılara müdahale edildi. Taraflar ise karakola götürülerek ifadeleri alındı ve birbirlerinden şikayetçi oldular. Olay anı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.