Antalya Sarısu-Tünektepe Teleferik Kazası: Demir Direğin Çarptığı Kabin Parçalandı

Havada kâbus! 1 ölü 7 yaralı




Antalya Sarısu-Tünektepe Teleferik Kazası

Antalya Sarısu-Tünektepe Teleferik Kazası

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sarısu-Tünektepe teleferik hattında yaşanan feci kaza sonucunda bir demir direk, hareket halindeki kabine çarpıp parçaladı. Bu trajik olay nedeniyle 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü.

Olay yerine AFAD, polis, sağlık ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kazada maalesef Memiş Gümüş (54) hayatını kaybetti. Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva ise yaralananlar arasında yer aldı.

25 kabinde bulunan 184 kişi havada mahsur kaldı. Yaralılar helikopterlerle hastaneye sevk edilirken kurtarma çalışmaları gece boyunca aralıksız sürdü. Kurtarılan 49 kişinin yanı sıra, mahsur kalan 125 kişi için de çalışmalar devam etti.

Olayın ardından İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirirken, CHP Antalya’ya heyet gönderdi. Kazazedeleri kurtarmak için bölgeye 80 dağcı, 4 helikopter ve 1 askeri kargo uçağı sevk edildi. 49 kişi şans eseri kurtarılırken, diğerleri için gece boyunca kurtarma operasyonu devam etti.

Kazada kopan demir direğin çarptığı kabinin tabanı ve camları parçalanarak büyük bir faciaya yol açtı.