Antalya Teleferik Kazası: Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattında Kaza Haberi

Dehşet dolu 23 saat

Antalya Teleferik Kazası: Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattında Kaza!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Sarısu-Tünektepe teleferik hattında turistik amaçlı hizmet veren teleferiğe ait 5 numaralı ana direk önceki gün saat 17.28’de kırıldı. Kırılan direk, içinde 8 kişi olan kabini parçalayarak avukat Memiş Gümüş’ün hayatını kaybetmesine ve 7 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Aynı zamanda sistem içindeki diğer 24 vagon 605 metre rakımlı bölgede havada asılı kaldı. Kurtarma ekipleri, yere çakılan kabinde bulunan yaralıları Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait helikopterle hastanelere sevk etti.

İlk başta basit bir elektrik kesintisi sandıkları kazanın vahameti ortaya çıktıkça anlaşıldı. Yüksek noktalarda mahsur kalan 174 yolcu için AFAD ve diğer kurtarma ekipleri seferber oldu. Kurtarma çalışmaları sırasında helikopter ve diğer araçlardan faydalanan yolcular güvenli bölgelere ulaştırıldı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı ekip, alanda bekleyen vatandaşlara psikolojik destek verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferik kazasında mahsur kalan yolcuların kurtarıldığını duyurdu. Bakanlık tarafından sevk edilen helikopter ve diğer araçlarla kurtarılan 174 kişinin yanı sıra, diğer ekipler de olay yerinde görev aldı. Bakan Yerlikaya, kurtarma operasyonunda toplam 2.202 personelin, 10 helikopterin ve 315 aracın yer aldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, teleferik kazasında yaşananlarla ilgili olarak Makine Mühendisleri Odası yetkilileriyle görüşüldü. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, teleferik sisteminin periyodik kontrollerinin eksikliğinden kaynaklanan kazaların önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teleferik ve asansörlerle ilgili yeni mevzuatlar yapması gerektiği konusunda belirsizlikler bulunmaktadır.

Kazadan kurtulan yolcuların yaşadıkları korku dolu anlar ise gözlerden kaçmadı. Helikopterle kurtarılan Berna Kama, olayın dehşetini anlatırken ölümün kıyısından döndüklerini ifade etti. Ayşe Hatice Polat ise helikopterden indiğinde yere öperek teşekkür etti ve ağlamaya başladı. Teleferikten kurtulan diğer yolcular da uzun süre yakınlarına sarılarak yaşadıkları travmayı atlattılar.